Při výběru vapky pro mytí vašeho vozu je důležité zvolit výrobek od ověřeného výrobce

vapka nilfisk

Při výběru vapky pro mytí vašeho vozu je důležité zvolit výrobek od ověřeného výrobce

22.01 2023

Při výběru vapky pro mytí vašeho vozu je důležité zvolit výrobek od ověřeného výrobce s dobrými referencemi a zárukou. V naší autopůjčovně používáme vapky značky Nilfisk, protože i jejich základní typová provedení disponují kovovými čerpadly (na rozdíl od konkurence) a je to pro nás stěžejní pro delší životnost vysokotlakého čističe.

Při výběru vapky na mytí osobního auta je nutné zohlednit několik klíčových parametrů, abyste získali vhodný a spolehlivý stroj, který vám bude sloužit po mnoho let. Zde je několik faktorů, na které byste měli myslet při nákupu vapky:

Tlak čerpala vapky

Tlak čerpadla vapky se udává nejčastěji v barech a označuje sílu vodního proudění, které vapka generuje za pomoci čerpadla. Pro kvalitní mytí osobního auta je ideální tlak v kolem 130 barů.

Příkon motoru

Příkon motoru vapky se udává nejčastěji ve Wattech a poměrně úzce souvisí s množstvím proudící vody. Pro běžné mytí osobního auta je vhodný motor vapky s výkonem kolem 1500 W a průtokem cca 460l/h.

Teplota vody

Některé vapky umožňují ohřát vodu až na 60°C. To může být výhodné pro odstranění hlubších nečistot vč. mastnoty. Pro mytí vozu v domácích podmínkách postačí vapka s ohřevem vody na 40°C.

Délka hadice

Délka hadice se udává v metrech a určuje, jak daleko od stroje můžete mytí provádět. Pro běžné mytí osobního auta je dostatečná délka hadice kolem 10 metrů.

Hmotnost

Hmotnost vapky se udává v kilogramech a určuje, jak těžký stroj budete muset přenášet. Pro pohodlné používání by měla být hmotnost samozřejmě co nejnižší. Hmotností se ale příliš neomezujte, vysokotlaké čističe střední a vyšší třídy jsou často opatřeny kolečky pro lepší manipulaci.

Při nákupu vapky pro mytí osobního vozu a dalšího domácího použití zvažte své potřeby a požadavky. Pokud se rozhodnete pro kvalitní vysokotlaký čistič, můžete se těšit na čisté a lesklé auto bez námahy. Také si můžete být jisti, že ušetříte čas a peníze, protože se nemusíte vypravovat na mycí linku. Vybrat si správnou vapku může být pro někoho náročný úkol, ale věříme, že vám tento článek pomůže s rozhodnutím.