5 rad, jak nenaletět autopůjčovně

5 rad, jak nenaletět autopůjčovně

31.03 2021

Najímat a nevlastnit. Tento přístup se stává čím dál víc populárnějším. Obzvlášť v případě aut. Pokud jste šťastným vlastníkem vozu, úsměv na tváři vám může snadno zvadnout při placení účtů za pojištění, opravy a další nutné výdaje s vlastněním auta spojené.

Půjčovat si auto je pak rozumnou volbou zejména pro ty, kteří nepotřebují jezdit každý den. Ale příležitostně, například na dovolenou. Pokud se rozhodnete pro tento způsob cestování, je potřeba pohlídat si několik detailů, abyste své volby nelitovali.

Autopůjčovna Praha

Stav vozidla

Nejdůležitější je si auto před usednutím důkladně zkontrolovat. Postup je stejný jako při koupi ojetého vozu. Zaměřte se na pneumatiky, brzdy, karoserii. Hledejte znaky poškození a nedokonalostí. Veškeré nedostatky musí být zaznamenány v předávacím protokolu. Zabráníte tak nepříjemnostem s placením škod při vrácení vozu.

Smlouvu si přečtěte dvakrát

Smlouvou vše začíná. Jedním podpisem vše stvrdíte a už není cesty zpět. Proto si při studování smlouvy dejte na čas. Zaměřte se především na informace ohledně pojištění vozidla. Přečtěte si i ty nejmenší písmenka, a pokud něčemu nebudete rozumět, ptejte se. Seriózní autopůjčovna by vám vše měla vřele vysvětlit.

Kam až můžete dojet?

Při půjčování automobilů se často setkáte s limitem kilometrů, které můžete s daným autem najet. Není to tedy tak, že byste si půjčili auto a mohli s ním objet zeměkouli. Za každou cenu se snažte, abyste stanovený limit nepřejeli. Výlet by se vám jinak mohl dost prodražit. Limit většinou najdete ve smlouvě. Raději vždy trvejte na poznamenání počátečního stavu tachometru.

Zkontrolujte nádrž

Běžným lákadlem autopůjčoven je plná nádrž na cestu. Háček je v tom, že s plnou nádrží musíte opět přijet. Ještě, než sáhnete po peru a smlouvu podepíšete, raději ověřte, že ručička opravdu značí plnou nádrž.

Pojištění

Buďte pečliví při studování dokumentů pojištění vozidla. Přesvědčte se, že obdržíte platnou zelenou kartu. Také si zjistěte, na co vše jste pojištěni a zda v případě delších výletů pojištění platí i mimo naše hranice.

Pastí, do kterých lze spadnout při vybírání správné autopůjčovny je opravdu mnoho. Pokud vám není cokoliv jasné, stále váháte a nejistě přešlapujete, zda se vám skutečně půjčení auta vyplatí, obraťte se na nás. V rámci našich služeb zajišťujeme nonstop podporu, na které nás můžete kdykoliv kontaktovat.